Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne került volna még misszionárius pózba az ágyban. A legtöbb nő imádja, számtalan férfi pedig unalmasnak véi, holott ilyenkor lehetnének a legdominánsabbak.

Sokan unalmasnak tartják a misszionárius pózt, pedig kár lenne elhanyagolni, ugyanis a hölgyek több okból kifolyólag is imádják. Ilyenkor például alá vethetik magukat a férfi testnek. 

A nők nagy része élvezi, ha egy férfi domináns az ágyban, ő pedig törékeny lehet és elveszhet egy erős test ölelésében. A misszionárius póz tökéletes erre, hiszen ilyenkor egyértelműen a férfi irányít, bár ügyes csípőmozdulatokkal a nő is beleszólhat a tempóba.  Ám egy szó, mint száz a legtöbb esetben az erősebbik nemre hagyják ezt a munkát és inkább kéjesen élvezik az aktus minden egyes percét.

Emellett pedig az egyik legszenvedélyesebb póz. Ilyenkor nem csak testileg, hanem lelkileg is közel kerülhetünk a másikhoz együttlét közben. A hosszas szemkontaktus során pedig szavak nélkül is megnyílhatunk a partnerünk előtt.